donderdag 16 september 2010

en hopelijk niet onze richting .........

De tropische storm Karl heeft de kust van Mexico bereikt. Karl ging aan land nabij Puerto Bravo in de Mexicaanse staat Quintana Roo.

De tropische storm beweegt zich voort aan een snelheid van 20 km/uur en gaat gepaard met windsnelheden van 100 km/uur. De afgelopen dagen had de regio al te lijden onder hevige regens. Het noodweer trof een miljoen mensen, aldus de nationale weerdienst. De overstromingen hebben sinds eind augustus in het zuidoosten van Mexico al aan minstens 25 mensen het leven gekost.

Boven de Atlantische Oceaan wordt orkaan Julia intussen steeds krachtiger. Ook orkaan Igor wint aan kracht en nadert de Kleine Antillen. Dat heeft het nationale orkaancentrum in Miami gezegd. "Voor het eerst sinds 1999 razen twee krachtige orkanen tegelijkertijd over de Atlantische Oceaan. Igor en Julia zijn beiden orkanen van categorie 4" op de schaal van Saffir-Simpson, die in totaal 5 niveaus telt, meldt de weerzender Weather Channel. Geen van beide orkanen zou een bedreiging vormen voor bevolkte gebieden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten