donderdag 7 mei 2009

interview met Patrick Vercoutere

Patrick is hier een beroemde Belg .Hij studeerde ererst voor sociaal assistent en daarna psychylogie: op 23jarige leeftijd trok hij eerst 10jaar naar Colombia om er te werken met straatkinderen Zo richtte hij het project www.straatkindoscar.org op . Na 10 jaar trok hij wer even terug naar Belgie.Maar was het vlug beu. Daarna trok hij weer naar het buitenland , dit keer naar xela , in Guatemala, hij begon er als kelner en heft nu zijn eigen touroperator bureau Adrenalina tours , waar ondertussen 45 mensen voor werken.

Guatemalteken wetn dat toeristen geld binnen bregen , maar hebben nog gen besef dat ze ook moetn en goeie service gevn willen ze dat die terug komt. Geld investern om meer toeristen te lokken gaat nog ietsje te ver. Zoals de bungalows aan de warmwaterbronnen Fuentes Georginas zijn in minder goeie staat , ze laten alles bekommeren.
Een chauffeur die hier ook als gids werkt verdient hier per maand 250 euro voor 48u werk per week: De meeste Guatemalteken werken echter 70 a 80 u per week voor en hongerloon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten